Problem with vector plots in 3D

General discussions about how to formulate a script for FlexPDE.

Problem with vector plots in 3D

Postby CDLang1 on Fri May 19, 2017 3:41 pm

Air dryer v2a.pde


I adapted the sample problem 3D_flowbox.pde to make the attached 3D simulation. A gas flows in through an array of holes in a wall at z=-wall, and out through a slot at z=long. The x-axis is the width dimension (x=0 is the center line), the y-axis is the height dimension.

I'm unable to get plots of the vector vz, or vector(vy,vz), on planes of x=constant (i.e., x=0, or aligned with some feature of interest like an inlet hole). Contour plots of vz confirm that variable is defined on these planes of x=constant, but the vector(vz) and vector(vy,vz) plots fail - the vector color scale doesn't change from 0.99 to 1.00 E-300 as the problem runs. The problems are apparent in monitors 9,10,11,12.

Any thoughts? Thanks for your help. (I correctly attached the file in another post below.)

Charlie
Last edited by CDLang1 on Sat May 20, 2017 3:04 pm, edited 1 time in total.
CDLang1
 
Posts: 9
Joined: Tue May 16, 2017 12:41 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby moderator on Fri May 19, 2017 3:50 pm

Your attachment didn't show up. Would you try attaching again?
moderator
 
Posts: 686
Joined: Tue Jan 11, 2011 1:45 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby CDLang1 on Fri May 19, 2017 3:59 pm

Sorry about that...
Attachments
Air dryer v2a.pde
(10.46 KB) Downloaded 50 times
CDLang1
 
Posts: 9
Joined: Tue May 16, 2017 12:41 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby CDLang1 on Fri May 19, 2017 6:55 pm

More strange behavior - in the vector plots that do seem to work, the vectors don't fill the plot domain. E.g., monitor 8 plots vector(vx,vz) on a plane y=constant. The vectors only populate roughly the bottom third of the image. Ditto monitor 13 on a different y plane.
CDLang1
 
Posts: 9
Joined: Tue May 16, 2017 12:41 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby jabberwocky on Sun May 21, 2017 3:20 am

I have similar problem in flex 7, while in flex 6 plots are ok.
jabberwocky
 
Posts: 9
Joined: Fri Mar 08, 2013 2:22 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby CDLang1 on Sun May 21, 2017 11:11 am

The vector plot in sample problem 3d_cylspec.pde also shows this problem.
CDLang1
 
Posts: 9
Joined: Tue May 16, 2017 12:41 pm

Re: Problem with vector plots in 3D

Postby moderator on Tue May 23, 2017 6:23 pm

Thanks for bringing this to our attention. The error has been corrected, and the fix will appear in the next maintenance release (v705).
moderator
 
Posts: 686
Joined: Tue Jan 11, 2011 1:45 pm


Return to FlexPDE Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron